Wat zijn Biab nagels? Wij leggen het je uit!

 

wat zijn biab nagels?

Binnen de wereld van nagelverzorging zijn er voortdurend nieuwe trends en technieken die opkomen. Eén van de recente trends die enorm populair is geworden, is het concept van BIAB nagels. Maar wat zijn BIAB nagels eigenlijk? En wat maakt ze anders dan traditionele nagelverzorgingstechnieken? In deze uitgebreide Blog gaan we diep in op alles wat je moet weten over BIAB nagels.

Wat zijn BIAB nagels concreet?

BIAB staat voor "Builder in a Bottle." Het is een revolutionaire nagelverzorgingstechniek die in korte tijd de harten van veel nagelliefhebbers heeft veroverd. BIAB is een hybride behandeling die de voordelen van acrylnagels en gelnagels combineert zonder de nadelen van beide.

BIAB nagels worden gemaakt met een dikke, gel-achtige substantie die op de natuurlijke nagel wordt aangebracht om deze te versterken en verlengen. Deze techniek is ideaal voor mensen die zwakke of broze nagels hebben en op zoek zijn naar duurzame, mooie nagels.

Hoe worden BIAB nagels gemaakt?

BIAB nagels worden gemaakt door meerdere lagen van de speciale Builder in a Bottle-gel aan te brengen. Hier is een stapsgewijs proces:

 • Voorbereiding van de natuurlijke nagels: De nagelstylist begint met het reinigen en voorbereiden van de natuurlijke nagels. Dit omvat het vijlen van de nagels en het duwen van de nagelriemen.
 • Primer: Een hechtingsmiddel, vergelijkbaar met een primer, wordt aangebracht om de gel goed te laten hechten aan de natuurlijke nagel.
 • Aanbrengen van de gel: De BIAB-gel wordt in dunne lagen aangebracht. Elke laag wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp voordat de volgende laag wordt aangebracht. Dit proces wordt herhaald totdat de gewenste dikte en sterkte zijn bereikt.
 • Vijlen en vormgeven: Nadat de gewenste dikte is bereikt, worden de nagels gevijld en in de gewenste vorm gebracht.
 • Afwerking: Ten slotte worden de nagels afgewerkt met een topcoat om ze een glanzende en duurzame afwerking te geven.

Wat zijn de de voordelen van BIAB nagels?

Biab nagels voordelen

BIAB nagels hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere nagelverzorgingstechnieken:

 • Natuurlijke uitstraling: BIAB nagels zien er natuurlijker uit dan acryl- of gelnagels. Ze hebben een dunne, flexibele textuur die lijkt op natuurlijke nagels.
 • Sterkte en duurzaamheid: BIAB nagels zijn sterk en duurzaam, waardoor ze bestand zijn tegen dagelijkse slijtage.
 • Lichtgewicht: In vergelijking met acrylnagels zijn BIAB nagels lichter van gewicht, wat zorgt voor meer comfort.
 • Snelle toepassing: Het aanbrengen van BIAB nagels kan sneller zijn dan het aanbrengen van acryl- of gelnagels.
 • Minimale schade aan natuurlijke nagels: BIAB nagels vereisen minder vijlen en minimaliseren daardoor de schade aan de natuurlijke nagels.
 • Minimale schade aan natuurlijke nagels: In tegenstelling tot acrylnagels vereist BIAB minder vijlen en minimaliseert daardoor de schade aan de natuurlijke nagels.
 • Versterking van zwakke nagels: BIAB is ideaal voor mensen met zwakke of broze nagels. De gel versterkt de natuurlijke nagel en voorkomt dat deze gemakkelijk breekt.
 • Veelzijdigheid: BIAB-nagels kunnen worden aangepast aan verschillende stijlen en vormen, waardoor je creatief kunt zijn met je nagelontwerpen.

Voor wie zijn BIAB nagels geschikt?

BIAB nagels zijn geschikt voor bijna iedereen. Ze zijn vooral handig voor mensen met zwakke of broze nagels die extra ondersteuning nodig hebben. Ook kunnen BIAB nagels worden toegepast op kortere nagels om ze te verlengen. Deze behandeling is echter niet geschikt voor mensen met ernstige nagelproblemen of infecties.

Hoe onderhoud ik mijn BIAB nagels?

biab nagels onderhouden

Om BIAB nagels in optimale conditie te houden, zijn er enkele eenvoudige onderhoudsrichtlijnen die je kunt volgen:

 • Vermijd nagelbijten en ruwe behandeling: Net als natuurlijke nagels kunnen BIAB nagels beschadigd raken door bijten of ruwe behandeling.
 • Gebruik nagelriemolie: Houd de nagelriemen gehydrateerd met nagelriemolie om uitdroging te voorkomen.
 • Regelmatige bijwerkingen: BIAB nagels groeien met de natuurlijke nagel mee, dus het is belangrijk om regelmatig bijwerkingen te laten doen om uitgroei te voorkomen.
 • Beschermende handschoenen: Bij het werken met chemicaliën of bij huishoudelijke taken is het aan te raden handschoenen te dragen om je BIAB nagels te beschermen.

Ontdek de Magie van BIAB Nagels bij Spaaz!

BIAB nagels, of Builder in a Bottle nagels, zijn een innovatieve nagelverzorgingstechniek die de voordelen van acrylnagels en gelnagels combineert zonder de nadelen. Ze zijn sterk, duurzaam en hebben een natuurlijke uitstraling. Deze behandeling is geschikt voor mensen met zwakke nagels en kan zowel de lengte als de stevigheid van de nagels verbeteren. Door de juiste zorg en onderhoud kun je genieten van prachtige BIAB nagels. Overweeg deze techniek bij je volgende bezoek aan de nagelsalon voor een perfecte, duurzame manicure.

Bij Spaaz begrijpen we de wens om prachtige, duurzame nagels te hebben, en daarom bieden we nu ook de mogelijkheid om BIAB nagels te laten zetten. Met BIAB nagels krijg je niet alleen de sterkte en duurzaamheid waar je van droomt, maar ook een natuurlijke uitstraling die iedereen zal verbazen.

Waarom kiezen voor BIAB nagels bij Spaaz?

 • Ervaar de perfecte combinatie van kracht en elegantie.

 • Onze getalenteerde nagelstylisten zorgen voor een professionele en vakkundige toepassing.

 • Maak nu gemakkelijk online een afspraak via onze website en geniet binnenkort van adembenemende BIAB nagels.

Bij Spaaz draait alles om jouw schoonheid en zelfvertrouwen. Ontdek het verschil met onze BIAB nagels en laat je nagels stralen als nooit tevoren! Maak vandaag nog een afspraak en beleef de magie van BIAB nagels bij Spaaz.

Maak direct een afspraak